vrijdag 16 juli 2021

Lievendaal Amerongen

Het boomblauwtje (Celastrina argiolus) is een vlinder uit de familie Lycaenidae, de kleine pages, vuurvlinders en blauwtjes.
De snorzweefvlieg (Episyrphus balteatus) is de algemeenste zweefvlieg van Nederland.
De moerasspirea (Filipendula ulmaria) is een vaste plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). Het is een rechtop groeiende, 0,6-2 m hoge plant.
De kleine rode weekschildkever, ook wel soldaatje of rode weekschild (Rhagonycha fulva) is een kever uit de familie van de soldaatjes (Cantharidae). Er zijn verschillende soorten uit het geslacht Rhagonycha die nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn, de kleine rode weekschildkever is een van de meest algemene soorten.
De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Bijvliegen (Eristalis) doen door hun kleuren en beharing aan honingbijen denken. Bijvliegen komen overal in het land voor. Er zijn 14 soorten uit Nederland bekend, waarvan er zeven tot onze algemeenste zweefvliegen behoren.
De snorzweefvlieg (Episyrphus balteatus) is één van de weinige soorten zweefvliegen die als volwassen vliegen de winter doorbrengen.